• Archief
Mercedes-Benz viert 30 jaar airbag in S-klasse

Mercedes-Benz viert 30 jaar airbag in S-klasse

Mercedes-Benz is in de loop der jaren al veel vaker een trendsetter gebleken en niet zelden was de S-klasse het model waarin innovaties voor het eerst het productiestadium bereikten. In 1980 was dat niet veel anders toen Mercedes-Benz in de W126 serie voor eerst een airbag introduceerde. Net als bij de voorganger, de W116-serie, had Mercedes opnieuw serieus werk gemaakt van de passieve veiligheid van de S-Klasse. Talloze botsproeven leidden uiteindelijk tot een auto die wellicht de grootste passieve veiligheid bood van alle auto’s die op dat moment te koop waren. Naast passieve veiligheid was er grote aandacht voor actieve veiligheid. Uiteraard was er opnieuw ABS leverbaar (de primeur was voor de W116) en in 1980 heeft de S-Klasse de primeur als de W126 leverbaar wordt met een bestuurdersairbag. Tegenwoordig is een airbag gemeengoed, maar in de jaren tachtig was dat nog heel anders. Het zou tenslotte nog ruim tien jaar duren voor andere merken de airbag zouden omarmen. Wederom een teken dat, hoewel de W126 inmiddels de oldtimer status heeft bereikt, deze S-Klasse eigenlijk nog steeds modern te noemen is.

terug naar voorpagina