• Archief
Aston Martin DB5 James Bond brengt ruim 3,3 miljoen euro op

Aston Martin DB5 James Bond brengt ruim 3,3 miljoen euro op

Eindelijk was het dan zover. Nadat enkele maanden geleden al bij OldtimerNieuws te lezen was dat de originele Aston Martin DB5 uit Goldfinger (1964) en Thunderball (1965) zou worden geveild, was nu het grote moment aangebroken. Bij RM Auctions in Londen was de spanning te snijden. De auto was niet officieel getaxeerd maar het veilinghuis dacht zelf aan een bedrag van 5 miljoen euro. Dit bedrag werd helaas niet gehaald. Uiteindelijk werd er € 3.352.916,– voor deze, bijna, unieke auto afgetikt. Bijna uniek, want er werden ooit vier van deze Aston Martin’s voor James Bond gemaakt. Twee voor gebruik bij de filmopnames en twee voor promotie doeleinden. Een van die twee promotieauto’s, overigens identiek aan de filmauto’s, staat in het Louwman Museum in Den Haag. Ook deze auto is voorzien van allerlei Bond-snufjes zoals machinegeweren, wisselende kentekenplaat en de schietstoel. Van vier gebouwde auto bestaan er nu nog drie. De tweede filmauto is in 1997 gestolen en nooit meer teruggevonden, wat de geveilde auto toch nog weer uniek maakt.

terug naar voorpagina