• Archief
Pijnlijke fout bij RDW met NSB-kenteken

Pijnlijke fout bij RDW met NSB-kenteken

Door een fout heeft de RDW afgelopen weekeind per ongeluk kentekens uitgegeven met in het midden de letters NSB. Toeval wil dat deze kentekens waren toegewezen aan Volkswagen-dealers. Uiteraard waren de nieuwe eigenaren van de Volkswagens niet blij met een dergelijke tekst op hun Duitse auto’s. Met succes werd hun klacht afgehandeld en kregen ze alsnog een kenteken met een niet beladen lettercombinatie. Volgens de RDW heeft de fout kunnen gebeuren doordat men vergeten was de lettercombinatie NSB niet in het systeem te blokkeren. Tja, bij de RDW vergeten ze wel eens vaker wat. Denk alleen maar aan al die hobbyisten die ze in de kou laten staan met oldtimers (vaak schuurvondsten) waarvan de (buitenlandse) kentekens niet meer compleet zijn. Dit is een hinderlijk neveneffect in de strijd tegen het omkatten en het op kenteken zetten van gestolen (buitenlandse) auto’s. “Bezint eer ge begint” zouden we zeggen.

terug naar voorpagina