• Archief
Morgan komt opnieuw met een driewieler

Morgan komt opnieuw met een driewieler

Het familiebedrijf Morgan werd in 1910 opgericht door H.F.S. Morgan (1881-1959). In het begin bestond de productie uit driewielers, deze werden met name verkocht omdat ze volgens de Engelse belastingwetgeving als motorfiets werden gezien. De driewielers maakten in de regel gebruik van een V-twin motor van JAP. Ook Matchless en Anzani motoren werden wel eens gebruikt. In 1936 volgde de eerste vierwieler, de Morgan 4/4. Dit model is nu, 73 jaar later nog in productie en daarmee het langst geproduceerde model auto ooit. In 1953 zei Morgan de driewieler vaarwel en richtte zich geheel op de vierwielige sportwagens.

Nu, me honderd jaar later komt Morgan opnieuw met een driewieler onder de toepasselijke naam “Threewheeler”. De Threewheeler is opgebouwd uit een buizenframe dat volgens Morgan zeer stijf is. Het frame wordt afgedekt met aluminium plaatwerk. Onder de motorkap is er opnieuw een tweecilinder V-motor te vinden, deze keer een 1800 cc Harley motor goed voor rond de 100 pk. Tel daar het lage gewicht van een kleine 500 kilo bij en dan kom je al snel op een 0 – 100 tijd van net boven de 4,5 seconden. De topsnelheid komt in de buurt van de 175 km/u.

terug naar voorpagina