• Archief
1 Miljoen Range Rovers

1 Miljoen Range Rovers

Op 17 juni 1970 werd de Range Rover aan het publiek gepresenteerd. Op 5 november 2010, ruim veertig jaar later is de 1 miljoenste Range Rover van de band gerold. In 1970 was de bijzondere Range Rover zijn tijd vooruit en op dat moment kon nog niet niemand bevroeden dat met de komst van deze auto een compleet nieuw segment was ontstaan, de SUV. De eerste modelserie bleek een hele lange adem te hebben, van maar liefst 1970 tot en met 1995 was eerste serie in productie. De Range Rover was voorzien van de legendarische V8 motor die Rover in de jaren zestig van Buick had overgenomen en succesvol had doorontwikkeld. Met zijn permanente vierwielaandrijving was de Range Rover niet alleen een luxueuze grote auto, maar bezat de Range Rover serieuze terreincapaciteiten, een eigenschap die de Range Rover van de dag nog steeds onderscheid van de concurrentie. Inmiddels is de Range Rover toe aan de derde generatie en weet ondanks de huidige tegenstand tegen grote, onzuinige auto’s net als tijdens de eerste energiecrisis in de jaren zeventig verrassend stand te houden. Wat ons betreft blijft de Range Rover dat nog jaren volhouden.

terug naar voorpagina