• Archief
Elektrische oldtimers nieuwe trend?

Elektrische oldtimers nieuwe trend?

Als we de heren (en dames) van de auto-industrie mogen geloven staan we aan de vooravond van de doorbraak van de elektrische auto en zijn de huidige auto’s op slag oldtimers. Nu wordt de soep meestal niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Toch is het duidelijk dat er links of rechts iets staat te gebeuren. Al was het maar omdat de politiek het zo graag wil. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in de rest van Europa.

Het was een kwestie van tijd dat de eerste omgebouwde oldtimers het daglicht zouden zien. Eerder dit jaar berichten we op OldtimerNieuws al over de 2CVolt, een elektrische Eend. Nu viel ons oog op een wel heel bijzondere aanbieding op Ebay. In Canada wordt een SS100 model 1938 aangeboden, omgebouwd naar een elektrische auto. We horen u al denken, een SS100 dat is toch een legendarische Jaguar waar er maar 314 ooit van zijn gebouwd? Ja, inderdaad. In 2007 werd er voor een bijna perfect exemplaar tijdens een veiling nog ruim 230.000 euro afgetikt.

Tijd om te vertellen dat het hier om een replica gaat die met eenvoudige middelen een elektrische aandrijving heeft gekregen. Niet om toertochten te maken, want na 70 kilometer is de pret al weer over. Maar tot die tijd kun je wel genieten van een top van 160 kilometer per uur en een acceleratie van 0-100 in 6 seconden. Daar kan het origineel niet aan tippen. Toch blijft het geheel een beetje vreemd op ons over komen en kunnen we er maar niet aan wennen. Het ziet er uit als een oldtimer, maar is het eigenlijk niet en is bedoeld voor de liefhebber van milieu-vriendelijke auto’s die dan meestal weer niet van oldtimers houden. Elektrische oldtimers, laten we het maar bij een Detroit Electric houden.

terug naar voorpagina