• Archief
Sportwagenmerk Allard herleeft

Sportwagenmerk Allard herleeft

De afgelopen jaren zijn verschillende legendarische merken uit het verleden weer opgestaan. Denk maar een Bugatti, Hispano Suiza en De Tomaso. Dit rijtje wordt nu aangevuld, van onderen, met het merk Allard dat tussen 1951 en 1954 onder de naam Allard J2X 83 sportwagens aan de man wist te brengen. Het Canadese merk gaat het nu opnieuw proberen met de Allard J2X MKII. De J2X MKII is een handgemaakt moderne variant van de klassieke Engelse roadster. De techniek is wat minder Brits, een dikke GM RAM Jet V8 met 350 pk en koppel van maar liefst 542Nm moet zorgen voor echte prestaties. Omdat Allard de zaken goed wil aanpakken wordt de J2X MKII ook in Europa leverbaar, het Engelse bedrijf Premium Classics Cars is aangesteld als importeur. Op de Engelse NEC Classic Motor Show staat de Allard J2X MKII te glimmen, met een prijs rond de 110.000 euro (Engelse prijs) zal ook de MKII waarschijnlijk wel een exclusieve roadster blijven.

terug naar voorpagina