• Archief
Grootste privécollectie Oostenrijkse oldtimers in de verkoop

Grootste privécollectie Oostenrijkse oldtimers in de verkoop

Rond de 180 oldtimers van 80 verschillende merken verzamelde de Oostenrijk Karl Ritter in 50 jaar. Hij bezit daarmee de grootste privéverzameling van Oostenrijk. Maar als het aan Karl Ritter ligt zijn de 180 oldtimers niet lang meer samen te zien in het Automobilmuseum Stainz. Na vijftig jaar verzamelen vindt hij het wel mooi geweest. De omvangrijke verzameling gaat dan ook in de verkoop. De collectie begon ook met een BMW Dixie uit 1928 die Karl Ritter als 17e jarige kocht en restaureerde. Deze auto bleef twintig jaar in zijn bezit en werd langzamerhand omringd door steeds mooiere oldtimer. De collectie bestaat nu uit een groot aantal vooroorlogse auto’s. De oudste auto in het museum is een ROVER 8hp Roadster uit 1907die meteen als oudste nog bekende Rover in Europa bekend staat. De lijst kent verder veel Mini’s, persoonlijke favoriet van Karl Ritter, hij reed er in de jaren zelf rally’s mee. Daarnaast kent de lijst ook uitersten zoals een Rolls Royce Corniche MPW Coupe 6,3 litres V8, ooit eigendom van Col. Hoare en een Bugatti T57 3,3litres DOHC Ventoux Coupe uit 1935. Met 80 merken zit ver iedere liefhebber wel iets bij. O ja, niet alle auto’s mogen weg. Karl heeft aangegeven dat de MK1 Mini Cooper uit 1967 mag blijven en eigenlijk zou het niet erg vinden om de Bugatti ook nog een tijdje aan te houden…

Voor meer informatie over het museum en de collectie zie www.automobilmuseum-stainz.at

terug naar voorpagina