• Archief
DAF YP 408 en tijdgenoten

DAF YP 408 en tijdgenoten

50 jaar geleden, op 16 juni 1959 tijdens de Voertuigendag van de Koninklijke Landmacht in de Legerplaats Oirschot, stond daar een nieuwe pantserwagen van Nederlands fabrikaat, de DAF YP 408.

Over dit bijzondere voertuig is nu een boek verschenen dat hier voor een groot deel aan is gewijd. De YP 408 heeft vanaf 1964 tot 1988 deel heeft uitgemaakt van onze krijgsmacht en dienst heeft gedaan in Nederland, Duitsland, Suriname en Libanon. Duizenden militairen, dienstplichtigen en beroeps, bewaren goede herinneringen aan de YP. Er werden er 750 stuks van gebouwd.

Verder is er in dit boek aandacht voor de DAF YA 616-serie met de roemruchte takeldoos, de DAF YB 616 en 626, met zo’n voortreffelijke staat van dienst bij Leger en Luchtmacht.

Tenslotte worden in dit boek de trekkers voor opleggers DAF YT 514 en YT 616 behandeld, alsmede de niet in productie genomen kleine pantserwagen DAF YP 104.

Met interessante gegevens over alle voertuigen en ongeveer 300 foto’s, waarvan een deel in kleur, van prototypen, productievoertuigen, civiele toepassingen en uiteraard heel veel foto’s uit militaire dienst is dit boek een verplicht nummer in de collectie.

Via de OldtimerBoekshop is in samenwerking met bol.com dit boek rechstreeks te bestellen:
DAF YP en tijdgenoten

terug naar voorpagina