• Archief
Mooiste Mercedes-Benz-collectie ter wereld op InterClassics & TopMobiel 2011

Mooiste Mercedes-Benz-collectie ter wereld op InterClassics & TopMobiel 2011

Op 14, 15 en 16 januari vindt de 2011 editie van InterClassics & TopMobiel en, zoals al eerder op OldtimerNieuws was te lezen, staat deze keer het merk Mercede-Benz centraal. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de organisatie de hand weten leggen op de, naar zeggen, mooiste Mercedes-Benz collectie van de wereld. Deze Mercedes collectie is eigendom van één man, Nico Ockhuisen (1947), een succesvol ondernemer. en eigenaar van diverse jachthavens, maar ook van Ockhuisen Jachttransport Baarn, dat door de hele wereld luxe motor- en zeiljachten vervoert.

Al vanaf zijn jeugd heeft Nico Ockhuisen een passie voor merk Mercedes-Benz. Toen hij op zijn zeventiende zijn eerste Mercedes kocht, een 180 Diesel uit 1960, was dat dan ook begin van een verzameling die wereldwijd aanzien heeft. Nico Ockhuisen deed iets dat toentertijd nog bijna niemand deed: hij verzamelde originele auto’s in absolute nieuwstaat. Opvallend is dat door de verzamelinspanning Nico Ockhuisen met een dikke tachtig museumstukken de op één na grootste collectie van Europa bezit. De grootste verzameling staat bij Mercedes-Benz in Duitsland, waar men zegt dat die van Nico de mooiste ter wereld is.

35 prachtige auto’s van de Nico Ockhuisen Collectie staan binnenkort voor het eerst in zo’n groot aantal tentoongesteld: uniek in de wereld en van een dusdanige kwaliteit dat er haast geen woorden te bedenken zijn om het te beschrijven. Alleen al dáárom is het absoluut de moeite waard om InterClassics & TopMobiel te bezoeken.

Kijk hier voor meer informatie over InterClassics & TopMobiel 2011

Trackbacks & Pings