• Archief
Schuurvondst Bugatti brengt 73.000 euro op

Schuurvondst Bugatti brengt 73.000 euro op

De afgelopen tijd zijn er veel zeldzame oldtimers opgedoken die tijdens veilingen soms goed waren voor recordbedragen. Onlangs is er in Australië opnieuw een dergelijke oldtimer onder de hamer gekomen. Een zeldzame Bugatti Type 38 uit 1926 bracht tijdens een veiling niet de verwachtte 10.000 euro op, maar de veilingmeester kon tot ieders verbazing maar liefst 73.000 euro aftikken. Dit bedrag is nog verbazingwekkender als er wordt gekeken waar het nu eigenlijk om ging. Een totaal gerestaureerde Bugatti Type 38 is goed voor ongeveer 200.000 euro, maar de geveilde Bugatti was niet meer dan chassis, spatborden, twee stoelen en een motor. De rest mag de koper er zelf weer bij gaan zoeken en/of maken. Een wel erg klassiek geval van een ‘restauratie project’. De voormalig eigenaar had de Bugatti in een schuur gevonden. Nu maar hopen dat de nieuwe eigenaar het gaat lukken om de oldtimer binnen het budget van een gerestaureerde exemplaar weer op de weg te krijgen.

terug naar voorpagina