• Archief
Nieuwe generatie oldtimers op komst

Nieuwe generatie oldtimers op komst

Oldtimers van de merken Ferrari, Mercedes of BMW staan al sinds jaar en dag hoog op het verlanglijstje van oldtimerliefhebbers. De laatste tijd is er echter steeds meer belangstelling voor nieuwere „massa-modellen“. Exemplaren van de eerste generatie Golf of de Ford Capri zijn inmiddels geaccepteerde oldtimers geworden en krijgen steeds meer de waardering die ze verdienen. Zeker in Duitsland is deze trend duidelijk te zien. Een mooi, origineel, exemplaar van Golf GTI uit de eerste generatie doet makkelijk 10.000 euro en ook de prijzen van bijvoorbeeld Citroën 2CV (Eend) zijn diverse keren over de kop gegaan.

Nieuwkomers zijn de Porsche 928 en ook de Trabant kan zich verheugen op toenemende belangstelling. En wat te denken van de Ford Scorpio? Ooit verguisd begint er nu toch weer belangstelling te komen voor dit voormalige topmodel. De belangstelling voor deze groep jonge oldtimers is deel te wijten aan de mogelijkheid om deze oldtimers dagelijks, of in ieder geval frequent in te zetten, door een hoge betrouwbaarheid ten opzichte van oldtimers van voor de jaren zeventig. Wat de toppers in dit segment gaan worden is nog niet helemaal duidelijk, maar wij gokken erop dat in Nederland de sedan-modellen van Mercedes (de W123 en W126) voorlopig de beste kaarten hebben.

terug naar voorpagina