• Archief
Mercedes Benz 600 Elvis Presley bij Bonhams

Mercedes Benz 600 Elvis Presley bij Bonhams

Een Mercedes Benz 600 uit 1970 is een oldtimer die voor velen begerenswaardig is. Wanneer deze oldtimer ook nog eens nieuw gekocht is door Elvis Presley dan is dat voor de vele liefhebbers wel het hoogst haalbare. Begin jaren zeventig bestelde Elvis twee van deze topmodellen bij Mercedes, eentje voor zijn huis in Memphis en eentje voor zijn tweede huis in Beverly Hills.

Tussen 1964 en 1981 werden er van Mercedes Benz 600 slechts 2.680 exemplaren gebouwd. Zelfs Rolls Royce bouwde in die periode meer auto’s, maar kende wel dezelfde doelgroep: koningshuizen, presidenten, de rijksten der aarde en beroemdheden.

Op 6 december komt een van de twee Mercedessen 600 van Elvis bij Bonhams onder de hamer. Het gaat om de Mercedes Benz die Elvis in 1970 voor zijn huis in Tennessee bestelde bij Robertson Motors in Memphis. Na de dood van Elvis kwam de Mercedes opnieuw in het bezit van Robertson Motors. De Mercedes werd daarna verkocht aan een liefhebber in Engeland die de auto koesterde. Naar zeggen verkeerd de 600 nog steeds in de conditie zoals hij nieuw aan Elvis werd geleverd in 1970.

De hoogste bieder verwerft straks niet alleen een prachtige oldtimer, maar ook een omvangrijke hoeveelheid unieke documentatie bij de auto, waaronder een complete onderhoudshistorie en een foto van Elvis samen zijn Mercedes. Daar moet naar verwachting wel een bedrag van tussen de 180.000 en 240.000 euro worden neergeteld.

terug naar voorpagina