• Archief
Volkswagen neemt oldtimers Karmann over

Volkswagen neemt oldtimers Karmann over

Volkswagen heeft 73 oldtimers uit de failliete boedel van Karmann overgenomen. Uiteraard gaat het om oldtimers die een band met Volkswagen hebben. De oldtimers worden aan de collectie van Volkswagen Classic toegevoegd maar blijven in de oude Karmann fabriek in Osnabrück. Van de 73 oldtimers, gedeeltelijk ook conceptmodellen, staan er 35 tentoongesteld in de Automobilsammlung Volkswagen Osnabrück. Het gaat onder andere om een Karmann Ghia , Kever Cabrio, Golf Cabrio, Scirocco en een Corrado. Onder de 73 oldtimers zit ook een Porsche 356 B hardtop coupe. Karmann heeft een belangrijke rol gespeeld in de historie van Volkswagen, denk alleen maar de Karmann Ghia, maar ook de cabrio-varianten van de Golf kwamen uit de fabriek van Karmann. Onlangs heeft Volkswagen de fabriek overgenomen om daar de nieuwe Golf Cabriolet te bouwen. Volkswagen heeft met de aanschaf van deze oldtimers een stukje van haar eigen historie, de samenwerking met Karmann, veilig te stellen.

terug naar voorpagina