• Archief
Classic Car of the Year 2010

Classic Car of the Year 2010

Zoals bekend houden de Engelsen erg van hun oldtimers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in Engeland elk jaar de “Classic Car of the Year” (Oldtimer van het Jaar) verkiezing wordt gehouden. Jaarlijks wordt aan het eind van het jaar bekend welke oldtimer zich oldtimer van het jaar mag noemen. De verkiezing is verdeeld over 6 categorieën die elk een winnaar kennen met daar bovenop een overall winnaar uit een van deze categorieën. Het iniatief ligt bij de Britse tijdschriften Classic Car Weekly, Classic Cars en Practical Classics. Het hele gebeuren wordt gesponserd door een verzekeringsmaatschappij en deelnemers worden aangemoedigd hun oldtimers in te schrijven door diverse prijzen die beschikbaar worden gesteld. Deelnemers komen uit alle lagen van de bevolking en dat levert een mooie diversiteit op. We zagen tussen de deelnemers een Lagonda Rapier Tourer uit 1934, maar ook een Russische Moskvich 427 stationwagon uit 1972, wellicht nog zeldzamer dan de Lagonda.

De winnaars in de 2010 zijn:
Vooroorlogs: Aston Martin MkII Long Chassis uit 1934
Veertiger jaren: Tatra T600 Tatraplan uit 1949
Vijftiger jaren: Jowett Jupiter SC uit 1954
Zestiger jaren: Austin Mini Cooper 1275 S uit 1963
Zeventiger jaren: Aston Martin V8 uit 1974
Tachtiger jaren: Jensen Interceptor S4 uit 1989

De overall winnaar voor 2010 is de Jowett Jupiter SC uit 1954 geworden.

terug naar voorpagina