• Archief
Opel-fabriek in België sluit deze week voorgoed de poort

Opel-fabriek in België sluit deze week voorgoed de poort

Na 85 jaar zet Opel er vandaag in Antwerpen een punt achter. Rond de middag loopt auto nummer 13.306.292 van de band. En dan stopt de assemblagelijn voor altijd. De laatste Astra loopt rond de middag van de band. De volgende dagen worden enkel nog auto’s gecontroleerd. Vrijdag gaat de fabriek dan helemaal dicht. Voor de 1.320 werknemers betekent dit dat ze op straat komen te staan. Ze krijgen nog wel een magere troost. De laatste twee auto’s die bij GM Belgium van de band rollen, worden niet verkocht, maar op 22 december tijdens een afscheidsreceptie verloot onder het personeel. Eén auto wordt verloot onder de werknemers die het voorbije jaar geen enkele dag afwezig zijn geweest. De andere gaat in een tombola voor alle resterende 1.320 werknemers.

terug naar voorpagina