• Archief
Winterbanden in Duitsland ook voor youngtimers en oldtimers verplicht

Winterbanden in Duitsland ook voor youngtimers en oldtimers verplicht

Eind november kwam het bericht dat de Duitse Bondsraad had besloten dat een ieder die tijdens winterse omstandigheden in Duitsland rijdt zijn auto of vrachtauto verplicht van winterbanden moet voorzien. Wordt hier niet aan voldaan dan kunnen automobilisten een boete van 40 euro tegemoet zien. Is de automobilist zonder winterbanden bij een verkeersongeval betrokken dan is treft deze per definitie blaam, schuldig of onschuldig aan het ongeval maakt niets uit. De verzekeringsmaatschappijen sluiten zich daarbij van harte aan.

Let echter goed op als u (om welke reden dan ook) tijdens winterse omstandigheden met uw oldtimer Duitsland binnen rijdt. Want in tegenstelling tot de milieuzones is er nu geen uitzondering gemaakt voor oldtimers. Ook voor deze groep auto’s geldt: winterbanden verplicht als de weersomstandigheden dat verlangen.

terug naar voorpagina