• Archief
Eerste auto John Lennon wordt geveild

Eerste auto John Lennon wordt geveild

Toen de populaire Beatle John Lennon in februari 1965 zijn rijbewijs haalde was dat voorpagina nieuws in alle kranten. Alle dealers van luxe auto’s in de buurt van zijn woonplaats Weybridge roken meteen hun kans en kwamen massaal hun koopwaar tonen. John had dan ook de ‘zware taak’ om een keuze te maken uit een wel erg verleidelijke aanbod van onder meer Maserati’s, Aston Martins of Jaguar XK-E. Zijn keuze viel uiteindelijk op een andere exoot: een hemelsblauwe Ferrari 350 GT 2+2. De +2 was nodig om dat zoontje Julian natuurlijk ook mee moest kunnen. John Lennon heeft de Ferrari niet lang aangehouden. Al voor het einde van 1965 was de Ferrari weer vertrokken.

Waar de Ferrari na de verkoop eind 1965 allemaal heeft rondgezworven is niet helemaal duidelijk. Wel dat de Ferrari in de jaren tachtig weer opduikt bij Modena Engineering waarop in de jaren negentig een volledig restauratie volgt. Vandaag de dag is de Ferrari nog steeds in een goede, originele, staat en verwacht veilingshuis Bonhams een opbrengst tussen de 120.000 en 170.000 euro. Hier op de redactie zetten we nog maar even singletje van John Lennon op om onze begeerte te onderdrukken, “Let it be, let it be…..”.

terug naar voorpagina