• Archief
Historisch Weekend Den Helder 25 en 26 juni

Historisch Weekend Den Helder 25 en 26 juni

Op 25 en 26 juni 2011 maakt Den Helder zich op voor de 15e editie van het Historisch Weekend Den Heldere. Traditioneel valt het evenement in het laatste weekeinde van juni, 25 en 26 juni is Den Helder dan ook weer het verzamelpunt is voor oldtimers van overal uit het land. Oldtimer automobielen, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren & scooters, stoere brandweerwagens, tractoren, nautisch erfgoed: alles wat rijdt, vaart, vliegt of anderszins vervoert is welkom. Als het maar dateert van vóór 1975. Samen met de trotse eigenaren of equipes. En de vele bezoekers. In 2010 waren dat er al bijna 25.000. Voor het speciale thema van 2011 sluit het Historisch Weekend bij het Helderse Napoleonjaar aan met een Frans thema. Alle historische voer- en vaartuigen zijn welkom, maar zeker ook die van Franse makelij. Verwacht dus veel oldtimers van roemruchte merken als Citroën, Renault, Peugeot, Panhard, Facel Vega en anderen. Ook het programma krijgt een Frans tintje. Het evenement wordt ook in 2011 weer gehouden op de ‘oude’ Rijkswerf Willemsoord, het voormalige Maritiem Etablissement van de Koninklijke Marine.

Meer informatie is te vinden op: www.historischweekend.nl

terug naar voorpagina