• Archief
Oldtimerfonds belooft een rendement van 15%

Oldtimerfonds belooft een rendement van 15%

In economisch moeilijke tijden wordt vaak teruggegrepen op oude zekerheden om geld te beleggen, denk daarbij aan goud. Maar tijdens de recent recessie bleek de oldtimer ook een favoriete belegging. Het kon dan ook niet uitblijven: een fonds dat investeert in oldtimers, enkel voor de winst. Wellicht om de juiste bekendheid aan het fonds te geven is Nick Mason, de drummer van Pink Floyd, als adviseur aangetrokken. Nick Mason is een bekende autofanaat, zo reed hij vijf keer de 24 uurs race van Le Mans uit. In zijn garage staan auto’s van de merken Aston Martin, Bentley, Bugatti, Jaguar, Ferrari, onder andere een 250 GTO en Porsches ondermeer een 962. Het fonds investeert in oldtimers met een waarde vanaf een half miljoen dollar. Het totale budget is maar liefst 150 miljoen dollar. Analisten twijfelen of het beloofde rendement daadwerkelijk gehaald wordt. Lukt het niet, dan het ze toch altijd nog een paar mooie oldtimers in de garage staan. In goud kun je tenslotte niet rijden.

terug naar voorpagina