• Archief
Gestolen Mustang na dertig jaar terug bij eigenaar

Gestolen Mustang na dertig jaar terug bij eigenaar

Vorig maand was bij OldtimerNieuws te lezen dat na 27 jaar een gestolen Camaro weer bij zijn rechtmatige eigenaar terugkwam. Maar het kan natuurlijk nog altijd iets extremer. Op 23 maart 1971 werd de twee jaar oude Ford Mustang van de Amerikaanse Bridgette Bjorkquist gestolen. Al snel had ze de hoop opgegeven en zich er bij neer gelegd de auto nooit weer te zien. Groot was dan ook de verbazing toen ze onlangs werd gebeld met het nieuws dat haar Ford Mustang was gevonden, bijna veertig jaar later! Het balletje kwam aan het rollen toen de Mustang vorig jaar, via het internet, werd verkocht. De nieuwe eigenaar had meteen na de aankoop de oldtimer naar een restauratiebedrijf gestuurd. Tijdens de restauratie werd ontdekt dat de details van de Mustang niet overeenkwamen met de papieren die bij de auto zaten. Om problemen te voorkomen werd de politie ingelicht en een onderzoek gestart. Uiteindelijk werd de nu 70 jarige originele eigenaresse gevonden. Ondertussen was de restauratie voltooid. Omdat de Mustang op het tijdstip van de diefstal niet verzekerd was tegen diefstal gaat de Mustang terug naar de eigenaresse, anders was de oldtimer in het bezit van de verzekeraar gekomen. Nu veertig jaar later is Bridgette Bjorkquist opnieuw in het bezit van een fraaie, nu gerestaureerde, Mustang. Het onderzoek loopt nog even door, de man die Mustang op internet kocht en voor de restauratie betaalde wil natuurlijk wel graag zijn verhaal halen….

terug naar voorpagina