• Archief
Mercedes-Benz 125 jaar

Mercedes-Benz 125 jaar

Op 29 januari 1886 vroeg Carl Friedrich Benz het patent voor Motorwagen Nummer 1, de reden voor Mercedes-Benz op deze datum de viering van het 125 jarige bestaan van het merk af te trappen. De eerste Benz, de Benz Patent-Motorwagen Nummer 1 uit 1886, was de eerste auto die was ontworpen rondom een benzinemotor. In vergelijking met de hedendaagse auto’s uit Stuttgart was de Motorwagen Nummer 1 nauwelijks een auto te noemen. Het driewielige voertuig leek meer op een wat vreemde open koets. Krachtig was de eerste Benz niet te noemen, met krap 0,7 pk uit 954 cc is het duidelijk dat de verbrandingsmotor nog letterlijk aan het begin van zijn glansrijke carriére stond. In de komende periode komen we bij OldtimerNieuws nog graag een aantal keren terug op de rijke historie van Mercedes-Benz.

terug naar voorpagina