• Archief
100 jaar Rallye Monte Carlo

100 jaar Rallye Monte Carlo

Onlangs organiseerde de Automobile Club de Monaco de 79ste editie van de Monte Carlo Rally, een wedstrijd die voor het eerst werd georganiseerd in 1911 en daarmee dit jaar haar 100-jarige bestaan mag vieren. Door de Tweede Wereldoorlog en de oliecrisis in 1974 (en daarmee het verbod op autowedstrijden in Frankrijk) is de wedstrijd in 2011 pas aan zijn 79ste editie toe.

Naast de Monte Carlo Rally voor moderne auto’s is er Monte Carlo Rally voor oldtimers die dit jaar voor de 14e keer wordt verreden. Deze editie gaat onder de naam Rallye Monte-Carlo Historique door het leven en wordt verreden van 26 januari 2011 tot en met 2 februari.

Als verwijzing naar vroegere tijden werd er dit jaar vanuit vijf steden gestart, alle historische startplaatsen uit het verleden: Marrakesh (Marokko), Warschau (Polen) en Glasgow (Verenigd Koninkrijk) Reims (Frankrijk ) en Barcelona (Spanje).

terug naar voorpagina