• Archief
27e Nationale Oldtimerdag Lelystad 19 juni

27e Nationale Oldtimerdag Lelystad 19 juni

Op zondag 19 juni 2011 (vaderdag) vindt voor de 27e keer de Nationale Oldtimerdag plaats in de provinciehoofdstad Lelystad. Naar verwachting vierhonderd veteraan, vintage en oldtimers staan te glimmen en de liefhebbers vergapen zich aan deze rijdende museale collectie. Het motto “Erfgoed dat beweegt” biedt de mogelijkheid deze historische automobielen uit privé bezit te bewonderen. Auto’s afkomstig uit het begin van de autogeschiedenis en uit lang vervlogen jaren. Er is ruimschoots aandacht voor prachtige klassiekers als sportcars, saloons, sedans, open tourers en coupé’s.

De deelnemende automobielen worden naar leeftijd onderverdeeld in vijf categorieën met daarnaast een Master Class waarin de winnaars van voorgaande jaren zijn ondergebracht. Iedere klasse wordt (vrijwillig) beoordeeld door een deskundige jury. Naast het klassement per categorie is er een algemeen winnaar van de dag (hoogste toegekende punten totaal).

Aanmelden voor dit ieder jaar weer opnieuw uitzonderlijke en vooral gastvrije evenement kan via www.oldtimerdaglelystad.nl Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.

terug naar voorpagina