• Archief
Zesde editie ‘De Elburgsche Poorte’ zondag 18 september 2011

Zesde editie ‘De Elburgsche Poorte’ zondag 18 september 2011

Automobielclub “de Ellerijders” organiseert als sinds 1972 oriëntatie-, puzzel- en kaartleesritten. Sinds 2006 organiseert de Automobielclub “de Ellerijders” ook een kaartleesrit speciaal voor oldtimers, ‘De Elburgsche Poorte’. Na een succesvol lustrum in 2010 wordt op zondag 18 september 2011 wordt de zesde editie van De Elburgsche Poorte verreden.

De Elburgsche Poorte bestaat uit diverse trajecten over een totale lengte van ongeveer 180 km en is verdeeld in twee klassen. De sportklasse (deelnemers met ervaring) rijdt een eenvoudige kaartleesrit, terwijl de toerklasse (voor rijders en navigators met weinig of geen ervaring) wordt verreden op verschillende eenvoudige verrassingssystemen. Aan de hand van prachtig gekleurd kaartmateriaal worden de deelnemers cirac 6 uur lang over de rustieke wegen van polderland, een stuk oud land en veengebieden geleid om tot slot weer terug te komen in Elburg.

Dit rit staat open voor klassieke / oldtimer auto’s die gekentekend zijn vóór 1 januari 1979.

Meer informatie over De Elburgsche Poorte is te vinden op www.ellerijders.nl

terug naar voorpagina