• Archief
Waar rijden oude vrouwtjes nu echt in?

Waar rijden oude vrouwtjes nu echt in?

We zien de laatste tijd regelmatig een tv reclame van het merk uit Wolfsburg langskomen waarin een auto vrouwtje is te zien dat altijd “erg zuinig” op haar Golfje is geweest. Leuk gevonden natuurlijk, maar waar rijden de “oude vrouwtjes” van Nederland nu eigenlijk echt in. Op die vraag weten de dames en heren van VWE (VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie) het antwoord. Het blijkt dat in de leeftijdscategorie 66-100 de Opel Corsa het populairst is bij vrouwen (4,8% van het totale wagenpark in deze categorie). De Toyota Yaris (3,8%) en Volkswagen Polo (3,4%) staan op de tweede en derde plaats. De Volkswagen Golf staat op de tiende plaats met 2,0%.

Leuker wordt het als we dieper in de statistieken gaan. De eerste meer exotische auto’s in bezit van vrouwen in deze leeftijdscategorie zijn de Porsche 911 (38 stuks), Triumph Spitfire (30 stuks) en BMW 6 Serie Coupe (13 stuks). Echt bijzonder wordt het als men een dame op leeftijd ziet rondrijden in een Cadillac Fleetwood, Nissan 370Z roadster of Peugeot RCZ. Van deze auto’s staat elk maar 1 vrouwelijke eigenaar geregistreerd. Dat worden vast gezochte oldtimers.

terug naar voorpagina