• Archief
Peugeot 504 president Ahmadinejad van Iran brengt 1,8 miljoen euro op

Peugeot 504 president Ahmadinejad van Iran brengt 1,8 miljoen euro op

Een Peugeot 504 die bij een veiling maar liefst 1,8 miljoen euro op brengt. We hebben het dan wel over dé Peugeot 504 die de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad bij zijn aantreden in 2005 samen met zijn andere bezittingen moest opgeven. Onlangs werd de witte Peugeot uit 1977 geveild om met de opbrengsten opbrengst sociale steunprogramma’s zoals de bouw van woningen voor gehandicapte moeders mogelijk te maken.

De goede doelen veiling trok naar verluidt bieders uit de hele wereld, zelfs uit de door Iran onacceptable Verenigde Staten. Naar verluidt ging uiteindelijk een anoniem Iraans bedrijf er voor uiteindelijk 25 miljard rial met de Peugeot vandoor.

terug naar voorpagina