• Archief
Bezwaar tegen BTW-verhoging invoeren oldtimer buiten EU

Bezwaar tegen BTW-verhoging invoeren oldtimer buiten EU

Zoals twee maanden geleden al op OldtimerNieuws was te lezen treft de verhoging van het btw-tarief op podiumkunsten, kunst- en verzamelvoorwerpen en antiquiteiten van 6 naar 19 procent ook de oldtimerwereld. Tot 1 januari 2011 was het mogelijk om auto’s van buiten de Europese Unie in te voeren tegen het lage btw-tarief als aan een aantal voorwaarden werd voldaan. Zo moest de oldtimer in kwestie tenminste 30 jaar oud zijn, niet meer in productie en nog verregaand in de originele (lees niet gemoderniseerde) staat zijn.

De btw-verhoging is vrij onverwacht ingevoerd, op 21 december 2010 was het plan pas door de Eerste Kamer, en heeft al diverse bedrijven en handelaren voor het blok gezet. Autobedrijf SCL Rotterdam voert sinds 6 januari op internet een handtekeningenactie tegen de btw-verhoging en is nog niet uitgestreden. Opnieuw doen ze op deze plek een oproep om een petitie te tekenen die aan de Tweede Kamer wordt gestuurd. Op deze pagina kan de petitie worden getekend: www.neetegendebtw.nl/nl.

terug naar voorpagina