• Archief
Terug naar de seventies met de Singer 911

Terug naar de seventies met de Singer 911

Een Porsche uit de jaren zeventig is een veel gevraagde oldtimer. Een onafhankelijk Porsche tuner uit de Verenigde Staten speelt hier handig op in. Dit doen ze met de Singer 911. De Singer 911 is een Porsche 911 Coupe van voor 1994 die flink is aangepakt. De gehele 911 wordt gestript, schoongemaakt en van eventuele roest ontdaan. Dan begint het transformatieproces. Als eerste wordt de carrosserie verstevigd en daarna worden bijna alle exterieurdelen vervangen door exemplaren van carbon fibre. Het resultaat is een compleet nieuwe buitenkant in de traditie van de Porsche 930 met de kleine bumpers en natuurlijk flinke wielkasten. Dat het gewicht enorm is gedaald door al dat carbon fibre is natuurlijk meegenomen. Vervolgens wordt de 911 in een typische retro kleur gespoten. Natuurlijk wordt een set bijpassend velgen gemonteerd. De Porsche 911 blijft op papier gewoon een Porsche 911, maar door toepassing van een complete aandrijflijn van een Porsche 993 en een G50 zesversnellingsbak en lage gewicht van nog geen 1100kg zit de nu 425 pk sterke Singer 911 in 3,9 seconden op 100 km/u en stopt pas als de naald van de snelheidsmeter de 270 km/u voorbij is. Rest nog de vraag wat zo’n retro Porsche nu eigenlijk moet kosten? Reken op een bedrag van 150.000 euro. Niet echt een koopje voor een tweedehands Porsche. Daar zit wel de kosten van de donor 911 bij in, dat dan wel weer.

terug naar voorpagina