• Archief
Veterama Ludwigshafen op 9 en 10 april 2011

Veterama Ludwigshafen op 9 en 10 april 2011

Wat in 1975 begon als een insider evenement in de oude “Kannenberg Hall” in Mannheim, is nu in 2011 uitgegroeid tot de grootste Europese markt voor oldtimer en youngtimer onderdelen, gereedschappen en benodigdheden die twee keer per jaar voor auto’s wordt gehouden. In het voorjaar in Ludwigshafen en in het najaar in Mannheim. De Veterama trekt op 9 en 10 april 2011 meer dan 1500 exposanten uit heel Europa naar Ludwigshafen. De beurs wordt naar verwachting bezocht door meer dan 30.000 oldtimerliefhebbers.

In Duitsland heeft de Veterama in de afgelopen 34 jaar een belangrijke plek in de oldtimer en youngtimerwereld ingenomen. Volgens de organisatie gaat dat zelfs zover dat vele oldtimers in Duitsland waarschijnlijk al verdwenen zouden bij gebrek aan onderdelen. Want daar draait het om bij de Veterama; onderdelen. Bumpers, radiateurs, koplampen, wieldoppen, banden in niet meer verkrijgbare maten, moeilijk vindbare motordelen, dit en nog veel meer is wat de bezoeker op deze beurs mag verwachten.

Ondanks dat de Veterama van een oorsprong een onderdelenbeurs is, zijn er ook complete auto’s te vinden. De organisatie verwacht dit jaar rond de 100 oldtimer en youngtimers. Zo kan de bezoeker een nieuw project aanschaffen er meteen de ontbrekende onderdelen op de beurs bij zoeken. De beurs is overigens ook voor de liefhebber van oldtimermotoren een must, er zijn alleen al 600 complete motoren te vinden. Uiteraard kunnen ook zij zich verheugen op enorme hoeveelheden (moeilijk vindbare) onderdelen.

Meer informatie is te vinden op: www.veterama.de

terug naar voorpagina