• Archief
Oranjerit QVCCC Gramsbergen zaterdag 30 april 2011

Oranjerit QVCCC Gramsbergen zaterdag 30 april 2011

De Quo Vadis Classic Car Club (QVCCC) in Gramsbergen houdt op zaterdag 30 april voor de 8e keer de Oranjerit, een toertocht voor bezitters van oldtimers van 30 jaar en ouder, cabrio’s of andere bijzondere voertuigen. Deelnemers worden vanaf 9.30 uur verwacht in het voormalige gemeentehuis in Gramsbergen, de thuisbasis van de QVCCC. Om 10.30 uur start het oudste voertuig als eerste. De route is uitgezet met het zgn. bol-pijl systeem. Onder het rijden kunnen de deelnemers meedoen aan een fotoherkenningswedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De route voert door verschillende plaatsen in Overijssel en Drenthe, waar de auto’s begroet worden door de plaatselijke Oranjeverenigingen en het publiek bij hun activiteiten.
In geval van pech kan een beroep gedaan worden op technische ondersteuning.

Onderweg wordt de lunch gebruikt. Het middagtraject leidt de stoet naar het verzamelpunt De Zwieseborg, vlak bij Gramsbergen. Daar voegen de motorrijders van Eveno, die ook een toertocht rijden, zich bij de auto’s en gaat het in kolonne naar de finish op het Meiboomplein in Gramsbergen. De voertuigen passeren rond 16.30 uur de finishpoort, waarbij de ladyspeaker iets vertelt over de auto en zijn inzittenden. De auto’s worden geparkeerd in de Kruisstraat, zodat het publiek er nog eens langs kan lopen om ze te bewonderen. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats onder het genot van een welverdiend drankje.

Er kunnen minimaal 30 en maximaal 50 auto’s deelnemen. Meer informatie via www.gemeentehuisgramsbergen.nl

terug naar voorpagina