• Archief
25ste Oldtimer Festival Axel Hemelvaartsdag 2 juni 2011

25ste Oldtimer Festival Axel Hemelvaartsdag 2 juni 2011

Op Hemelvaartsdag, 2 juni 2011, wordt het 25ste Oldtimer Festival Axel gehouden. Behalve zo’n 200 oldtimers en klassieke auto’s zijn er ook oude landbouwvoertuigen, trucks en bromfietsen te zijn. Er worden veel verschillende oldtimers verwacht, de oudste zijn bijna 100 jaar oud. Er is ook een groot aantal oldtimer bromfietsen van uiteenlopende merken, typen en bouwjaren te bewonderen.

De deelnemers wordt een gevarieerd pakket aangeboden. Zo is er ‘s morgens een puzzelrit door het (Zeeuws)Vlaamse landschap en ‘s middags is er een kleine toerrit door Axel, eindigend in een concours d’élegance op de Markt in het Centrum van Axel. Tussentijds is er static show op het Hofplein. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de voertuigen te bezichtigen. De meeste oldtimer bezitters geven graag uitleg over hun oldtimer, soms is het zelfs mogelijk om mee te rijden, b.v. met het concours d’élegance.

Tegelijkertijd is er ook een grote curosiamarkt en de winkels en musea zijn deze dag vanaf 13.00 uur geopend. In de straten van Axel lopen een dweilorkest een dixielandband en een Pipersband en op het podium zijn optredens van muziek uit de sixties.

Als speciale attractie is er dit jaar de vermaarde Steile Wand van Hennie Kroeze met klassieke motoren uit 1920. Dit is een kermisattractie uit de jaren 30!

Meer informatie is te vinden op: www.stichting-ota.nl

terug naar voorpagina