• Archief
Maximumsnelheden snelwegen Nederland toen en nu

Maximumsnelheden snelwegen Nederland toen en nu

De maximumsnelheid op een snelweg is in Nederland is 120 km/u. Op dit moment wordt onder andere op de afsluitdijk uitgevoerd waarbij de maximumsnelheid is verhoogd tot 130 km/u. Maar het is niet altijd zo geweest. Tot 1973 was er in Nederland geen snelheidslimiet op autosnelwegen. Onder invloed van de energiecrisis werd toen een limiet van 100 km/u ingevoerd op de snelweg. Hoewel het gros van de Nederlanders op dat moment nog niet over een auto beschikte die in staat was om comfortabel lange tijd boven die limiet te rijden was het toch even slikken. Het zou nog tot 1 mei 1988 duren er de maximumsnelheid werd verhoogd van 100 km/u naar 120 km/u. Na een lange periode van slechts 100 en bij de oosterburen ‘onbeperkt’ was dat een hele opluchting.

terug naar voorpagina