• Archief
Oldtimerdag Automuseum Schagen 15 mei 2011

Oldtimerdag Automuseum Schagen 15 mei 2011

In Schagen is onder de naam ‘Automuseum Schagen’ een museum met circa 50 oldtimers van diverse merken te vinden. Bijzonder is dat de auto’s eigendom zijn van verschillende autoliefhebbers. Het accent ligt op auto’s waar mensen in gereden hebben en die daarmee herkenbaar zijn voor de bezoeker van het museum.

In het museum vindt u vele merken waaronder Nederlandse DAF’s (alle types), VW, Mercedes, Citroën, Peugeot, Renault, Fiat, Morris, MG, Jawa, Aero, Tatra, Trabant, Jaguar, Rolls Royce, Chevrolet, Ford, Packard, Buick, Nash & andere merken.

Daarnaast staan er ook vele auto-gerelateerde producten en een aantal motor- en bromfietsen. Denkt u hierbij aan de merken Harley Davidson, Jawa, Solex, Kreidler, Moto Guzzi, Simson, Heinkel & Vespa.

Het seizoen 2011 is al weer begonnen en duurt tot en met 31 oktober. Het museum is elke eerste en derde zondag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur geopend. Op 15 mei is het extra de moeite waard om naar het museum te komen, dan wordt er namelijk de oldtimerdag gehouden. Dit betekent dat er extra veel oldtimers aanwezig zijn en dat u die dag alles over autoverzekeringen, over poetsmiddelen en onderhoud, en alles over stralen en conserveren te weten kunt komen. Bovendien is het mogelijk om tijdens de oldtimerdag uw oldtimer voor slechts 55 euro te laten taxeren.

Meer informatie is te vinden op www.automuseumschagen.nl

terug naar voorpagina