• Archief
Aston Martin DB6 als koninklijke trouwauto

Aston Martin DB6 als koninklijke trouwauto

Na afloop van de receptie had het kerseverse koninklijk bruidspaar William en Kate de mooie Aston Martin DB6 Volante MKII van (schoon)vader prins Charles uitgekozen om naar de volgende locatie van het feest te rijden. Prins William reed zelf in de Aston Martin DB6 uit 1969. De Aston Martin kreeg voor de gelegenheid de nummerplaat ‘JU5T WED’ aan de achterkant, een L (beginnend bestuurder) aan de voorkant en was versierd met ballonnen.

Prins Charles kreeg de Aston Martin DB6 Volante van de “Queen”, zijn moeder, toen hij 21 werd. De kleur van de auto heet volgens Aston Martin Seychelles blauw. De DB6 is voorzien van een high-performance 4.0-liter, 325 pk zescilinder lijnmotor. Zoals bekend is prins Charles een iemand die het milieu wil ontzien. Daarom is de Aston Martin omgebouwd om te kunnen rijden op bio-ethanol. In dit geval bio-ethanol van wijn. Het paar maakt maar een kort ritje. De rit ging naar het Clarence House, minder dan een kilometer verder.

terug naar voorpagina