• Archief
Mercedes Benz 600 Elvis Presley opnieuw onder de hamer

Mercedes Benz 600 Elvis Presley opnieuw onder de hamer

In december 2010 werd Mercedes Benz 600 van Elvis Presley bij veilingshuis Bonhams afgeslagen voor omgerekend 92.750 euro. Naar verwachting zou de Mercedes Benz uit 1970 tussen de 180.000 en 240.000 euro opbrengen. De koper, Paul Fraser Collectibles, denkt waarschijnlijk ook dat er te weinig voor betaald is, want de oldtimer die ooit nieuw gekocht is door Elvis Presley wordt nog geen half jaar later weer onder de hamer gebracht.

Begin jaren zeventig bestelde Elvis twee van deze topmodellen bij Mercedes, eentje voor zijn huis in Memphis en eentje voor zijn tweede huis in Beverly Hills. Het gaat hier om de Mercedes Benz die Elvis in 1970 voor zijn huis in Tennessee bestelde bij Robertson Motors in Memphis. Na de dood van Elvis kwam de Mercedes opnieuw in het bezit van Robertson Motors. De Mercedes werd daarna verkocht aan een liefhebber in Engeland die de auto koesterde.

Tussen 1964 en 1981 werden er van Mercedes Benz 600 slechts 2.680 exemplaren gebouwd. Zelfs Rolls Royce bouwde in die periode meer auto’s, maar kende wel dezelfde doelgroep: koningshuizen, presidenten, de rijksten der aarde en beroemdheden.

Naar zeggen verkeerd de 600 nog steeds in de conditie zoals hij nieuw aan Elvis werd geleverd in 1970. Bij de auto hoort een omvangrijke hoeveelheid unieke documentatie bij de auto, waaronder een complete onderhoudshistorie en een foto van Elvis samen zijn Mercedes.

terug naar voorpagina