• Archief
Originele Chitty Chitty Bang Bang te koop

Originele Chitty Chitty Bang Bang te koop

Wie kent niet de filmklassieker Chitty Chitty Bang Bang op basis van het boek geschreven door Ian Fleming, die we natuurlijk weer kennen van James Bond 007. De hoofdrol was voor Dick Van Dyke, maar waarschijnlijk heeft de auto meer indruk gemaakt.

De film Chitty Chitty Bang Bang werd in 1968 gemaakt en speciaal voor de film werd door het Ford Racing Team de gelijknamige Chitty Chitty Bang Bang auto gebouwd. De auto moest er uitzien als een auto uit de jaren 10/20 van de 20e eeuw en zo authentiek zijn, dat het moeilijk was om te achterhalen dat de auto daadwerkelijk nieuw was en gebruik maakte van nieuwe techniek. De auto werd gebouwd op een authentiek ladderchassis dat speciaal voor de gelegenheid was gebouwd en sterk genoeg was de extreme omstandigheden in de film het hoofd te bieden. Voor de opbouw werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tijdsorginelen onderdelen.

In totaal werden er vijf auto’s gebouwd die konden ‘vliegen’ of ‘varen’ en werden ingezet voor de ‘special effects’. Er werd maar één exemplaar gebouwd die echt kon rijden en die werd gebruikt voor alle opnames waarin de auto werd gereden. Deze echte Chitty Chitty Bang Bang wordt nu geveild in Los Angeles door veilinghuis “Profiles in History”. De auto moet ergens tussen de 1 en 2 miljoen dollar op gaan brengen.

terug naar voorpagina