• Archief
Wedergeboorte Alvis

Wedergeboorte Alvis

De Engelse autogeschiedenis bestaat voor een groot gedeelte uit merken die merken die aanvankelijk succes waren, niet meer levensvatbaar bleken om even later weer kortstondig tot leven te komen. Denk maar eens aan merken als Jensen, Connaught, Marcos of het recent failliet verklaarde Bristol. Een merk dat nu aan de beurt is, hopelijk voor langer dan eerder de genoemde merken is het merk Alvis.

De autofabrikant uit het Engelse Coventry verkocht van jaren 20 tot het eind in 1967 exclusieve en dure auto’s in het hogere segment. Het nieuwe Alvis zet die trend voort met de wedergeboorte van de Alvis 4.3-litre zoals die in 1938 leverbaar was. In zijn oorspronkelijke dagen was deze vierzits Alvis de snelste productieauto die niet beschikte over een toentertijd populair supercharger. Dat betekende onder andere een sprint van 0 tot 100 km/u in 11 seconden.

De 2011 versie van de Alvis is gebaseerd op de originele tekeningen uit 1938 en wordt in tijdsbestek van 18 maanden geheel met de hand gebouwd. De productiecapaciteit is goed voor 2 tot 3 auto’s op jaarbasis. Ook nu zal Alvis dus een exclusief merk blijven. Het zal geen verrassing zijn dat een nieuwe Alvis rond 200.000 euro gaat kosten af fabriek. Als je er vanuit gaat dat een origenele Alvis uit 1938 een half miljoen kan opbrengen, als je er al een kunt vinden, dan valt dat toch eigenlijk wel mee?

terug naar voorpagina