• Archief
11.063 kilometer in 35 dagen in 50 jaar oude Mini

11.063 kilometer in 35 dagen in 50 jaar oude Mini

De Engelse Nicky West en Rob Stacey hebben er zin in. En dat mag ook wel. Maar liefst 11.063 km hebben ze voor de boeg in een Mini uit 1961. De reis voert hun door 10 op 3 continenten. Startpunt is Hertfordshire in Engeland, eindpunt de Piramide van Cheops in Egypte. De reis gaat zoveel mogelijk over land, dus door Turkije het Midden Oosten. Het doel van de reis is geld in te zamelen voor de “Willow Foundation”, een organisatie die zich inzet voor zieke jongeren.

De reis is bijzonder genoeg voor autominiatuurfabrikant Corgi om een gelimiteerde replica serie van de Mini op de markt te brengen. De 1:35 replica is een exacte kopie van de Mini, uiteraard in de juiste kleur en met alle sponsorstickers.

De 50 jarige Morris Mini Deluxe is een origineel exemplaar dat via eBay is gekocht voor 725 pond en sinds 1967 niet meer op de weg was geweest (!). De Mini is nog nooit gerestaureerd of overgespoten. Naast een lekke radiatorslang waren een set nieuwe bougiekabels de enige noodzakelijke voorbereidingen voor de trip.

De hele reis zal 35 dagen in beslag nemen. Nicky West en Rob Stacey gaan overigens niet geheel onervaren op reis. Eerder al reden ze succesvol de Monte Carlo Historique en Classic Acropolis uit.

terug naar voorpagina