• Archief
Eend beste investering

Eend beste investering

Tijdens de recente financiële crisis waren veel investeerders naarstig op zoek naar alternatieven om in te investeren. Aandelen en opties bleken opeens niets dan oud papier en investeerders zochten hun heil in meer tastbare zaken. De recordprijzen voor goud zijn daar een goed voorbeeld van. Maar ook oldtimers stonden opeens volop in de schijnwerpers. De wereld werd zelfs verblijd met fondsen die speciaal zijn opgericht om in oldtimers te investeren. Nu denkt iedereen bij het investeren in oldtimers meestal meteen aan exclusieve Porsches, speciale Ferrari’s en bijzondere vooroorlogse oldtimers van beroemde carrossiers. Maar zijn deze oldtimers ook goed voor de hoogste rendementen? Nee, om het hoogste rendement te halen is een eenvoudige oldtimer met een luchtgekoelde motor van ten hoogste 26 pk voldoende. Want in de Duitse Oldtimer-Index stijgt de Citroën 2CV, oftewel de Eend, in 2009 en 2010 procentueel het meest in waarde. Dat dit juist in het auto chauvinistische Duitsland gebeurd zegt toch wel iets over investeringskwaliteiten van de Eend. We zijn benieuwd of Nick Mason, de drummer van Pink Floyd, al op Eendenjacht is.

terug naar voorpagina