• Archief
Oldtimers in Duitsland steeds populairder

Oldtimers in Duitsland steeds populairder

Oldtimers worden in Duitsland steeds populairder. Anders dan in Nederland is in Duitsland een auto pas een oldtimer als hij 30 jaar oud is en een zogenaamd H-kenteken (Historisch kenteken) heeft. Begin 2010 stonden er 210.000 oldtimers bij onze oosterburen geregistreerd. Een jaar later is dit aantal al rond de 11% toegenomen en is de teller de 233.000 oldtimers voorbij. Kijken we naar hoeveel auto’s ouder dan 25 jaar nog in Duitsland rondrijden, dan zijn dat er altijd nog meer dan een half miljoen: 530.000 om precies te zijn. En dat aantal ligt in het echt nog veel hoger, het gaat hier uitsluitend om auto’s dit daadwerkelijk in gebruik zijn. Bij garages, schuurtjes en musea staan nog veel meer oldtimers.

terug naar voorpagina