• Archief
Opmerkelijke ontwikkeling in beleid oldtimers Verenigde Staten

Opmerkelijke ontwikkeling in beleid oldtimers Verenigde Staten

Dat Amerikanen over het algemeen erg aan hun auto’s zijn gehecht is een publiek geheim. Aan de andere kant is de milieulobby in de Verenigde Staten ook erg sterk en zijn er in diverse Staten al maatregelen genomen om zoveel mogelijk oude (lees oldtimers) auto’s uit het straatbeeld te laten verdwijnen. Daarom viel ons het bericht op dat de nieuwe gouveneur Brian Sandoval oldtimers wil vrijstellen van de jaarlijkse emissietest. Sandoval is sinds november 2010 gouveneur van de staat Nevada waar onder andere Las Vegas een onderdeel van uitmaakt. Ter compensatie moeten de bezitters van de oldtimers wel een vergoeding betalen gelijk aan de kosten voor de jaarlijkse emissietest. Een verdere voorwaarde is dat de auto’s ook daadwerkelijk als oldtimer geregistreerd staan. Een logische voorwaarde, zo worden de oldtimers bewaard en misbruik tegengegeaan. Way to go Brian!

terug naar voorpagina