• Archief
Modelauto’s van Minichamp nu ook leverbaar met eigen kenteken

Modelauto’s van Minichamp nu ook leverbaar met eigen kenteken

Vandaag even wat klein OldtimerNieuws. Waarschijnlijk elke oldtimerliefhebber heeft wel een schaalmodel van zijn of haar oldtimer thuis in de kast staan. Wat is nu leuker dan dat schaalmodel in zoveel mogelijk details op het origineel lijkt. Dat hebben ze bij modelauto fabrikant Minichamps waarschijnlijk ook gedacht. Vanaf heden bieden ze hun klanten dan ook de mogelijkheid om een persoonlijke nummerplaat te bestellen bij hun miniatuurauto. Dat kan voor een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. We waren natuurlijk meteen enthousiast, we zagen onze oldtimers al in het klein in de kast staan. Compleet met hun eigen kenteken. De teleurstelling was dan ook groot toen we ontdekten dat Minichamps is vergeten dat we vroeger in Nederland donkerblauwe kentekenplaten hadden met witte letters en cijfers. Een kenteken van een oldtimer na 1978 is geen probleem, Minichamps levert namelijk we gele kentekenplaten, zelfs de ‘ouderwetse’ zonder het NL-teken in het blauwe vakje. Helaas voor Minichamps staan bij ons alleen maar oldtimers met blauwe platen. Volgende keer beter?

terug naar voorpagina