• Archief
VW Fest 15 – 17 juli 2011 Walibi

VW Fest 15 – 17 juli 2011 Walibi

VW Fest is een nieuw evenement op het evenemententerrein van Walibi. Zoals de naam doet vermoeden draait het hier om het merk Volkswagen. Maar de organisatie heet ook eigenaren van de andere merken van het VAG concern van harte welkom. Het VW Fest is daarmee een evenement waar Volkswagen, Skoda, Seat en Audi liefhebbers zich thuis zullen voelen. Het evenement vindt plaats in weekend van 15 tot en met 17 juli. Op het VW Fest kan worden gekampeerd op de showvelden, naast de auto, naast de clubleden of VW-vrienden. Het maakt daarbij niet uit of het om een Kever, een vlotte GTI, een getunede Polo of een gecleanede Seat gaat. De showcampings zullen zoveel mogelijk worden ingedeeld naar aircooled of watercooled. VW Fest is, zoals dat in marketingtermen zo mooi heet: powered by VW Scene, Europa’s grootste onafhankelijke VW Magazine. VW Fest wordt ook in omringende landen zoals Belgie en Duitsland flink worden gepromoot, de organisatie rekent dan ook op een internationale deelname.

Omdat VW Fest nieuw is, biedt de organisatie dit weekend vol autoplezier aan voor slechts €25,- of €30,-. Er mag dan 1 of 2 nachten worden gekampeerd inclusief stroomgebruik, toiletten en douches. Maar er is veel meer te doen en te zien:
-Race Arena met de 1/8 Mile sprint, met professionele tijdwaarneming en crew van de DHRA, die naar Amerikaans voorbeeld de eigen gereden tijd registreren op de sprintbaan
-4×4 Offroad terrein
-Feestavond op vrijdag en zaterdag, met live muziek
-Bedrijvenstands en Onderdelenmarkt, waar een ieder terecht kan voor onderdelen, accessoires, tuningartikelen of miniaturen en folders
-Meguair’s Concours d’Elegance; waar het flink poetsen is geblazen voor de deelnemers om een van de vele tientallen bekers mee naar huis te nemen!

Voor mensen die geen zin hebben om het hele weekend bij te wonen bestaat er ook de mogelijkheid om een dagje het VW Fest te bezoeken. Kom je met je VAG showauto, dan kun je ook voor 1 dag je auto parkeren op een van de showvelden!

Met VW Fest komt er na jaren weer een voorzetting van de traditie van VW evenementen op het evenemententerrein van Walibi. Zo vond tussen 2000 en 2005 VW Euro plaats voor luchtgekoelde Volkswagens en in 2002 organiseerde de VW GTI Club Holland het VW GTI Treffen. In 2007 organiseerde Volkswagen er het 70-jarig jubileum van de Transporter. Het evenemententerrein van Walibi heeft er met VW Fest weer hopelijk een lange traditie bij.

Meer informatie: www.vwfest.nl

terug naar voorpagina