• Archief
Venrayse Oldtimer Toertocht 31 juli 2011

Venrayse Oldtimer Toertocht 31 juli 2011

Het gezellige centrum van Venray zal op zondag 31 juli weer overspoeld zijn met oldtimers. De Venrayse Oldtimer Toertocht is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar niet alleen honderden fraaie en unieke oldtimers aan deel nemen maar ook vele duizenden toeschouwers op af komen om al de mooie auto’s te bewonderen. Het Schouwburgplein met het Henseniusplein en de omliggende straten in het centrum van Venray staan hierbij centraal als verzamelplaats

Prachtige gerestaureerde auto’s, mooi om te zien, zijn vaak niet te onderscheiden van de orginele staat zoals ze destijds de fabrieken hebben verlaten. Ook technisch en motorisch zijn de auto’s weer in een uitstekende staat. De trotse eigenaren en restaurateurs kunnen met veel plezier over hun hobby vertellen. Plezier en passie zullen doorklinken in hun verhalen waarbij ook de (technische) vragen niet ontweken zullen worden. Dus een uitstekende gelegenheid om wat meer te weten te komen over oldtimers en het restaureren daarvan. Gezelligheid, genieten, ervaringen uit wisselen, vragen stellen, allemaal zaken die uitvoerig aan bod komen en er een leuke dag van te maken voor zowel de bezoekers als voor de rijders.Vele mensen zullen daarbij weer in vervoering raken als ze de auto’s van de afgelopen eeuw weer in werkelijkheid zien.

Deelname aan de toertocht staat open voor klassieke personenauto’s met een bouwjaar van 1975 of ouder. Het tijdstip van de start van de toertocht wordt door de deelnemers zelf bepaald zolang als dat tussen 11.00 uur en 15.00 uur ligt. Er kan gekozen worden uit twee verschillende routes met lengtes van ca. 50 km of 80 km. De tocht is uitgezet als een toertocht zonder opdrachten of puzzelelementen.

Een publieksjury met ondersteuning van vakkundige mensen uit de oldtimer wereld zullen beoordelen welke trotse eigenaar de mooiste en origineelste oldtimer heeft. Deze prijs zal worden beloond met een wisselbeker beschikbaar gesteld door Willems Classic Cars uit Venray. Uitreiking zal plaats vinden om circa 16.00 uur. Muzikaal zal het evenement opgeluisterd worden met levende en eigentijdse muziek welke over de pleinen uitgestrooid zal worden en de nostalgie nog verder zal ondersteunen.

Als bezoeker en belangstellende toeschouwer bent u uiteraard van harte uitgenodigd en heeft u de mogelijkheid om tussen 11.00 uur en 17.00 uur zelf te bepalen wanneer men wil genieten van de prachtige oldtimers in het centrum van Venray. Het zal duidelijk zijn dat gedurende de dag ook in de omgeving van Venray op de Noord-Limburgse en Brabantse wegen de auto’s natuurlijk ook op diversen plaatsen in rijdende toestand te bewonderen zijn.

De start-, rust- en finish activiteiten zijn op het Schouwburgplein, Hensenius plein en de omliggende straten in het centrum van Venray.

Inschrijving vooraf is niet nodig.

Meer informatie is te vinden op: www.venrayoldtimercity.nl

terug naar voorpagina