• Archief
Great British 14 augustus 2011

Great British 14 augustus 2011

Eindelijk is er weer een evenement op de vaderlandse circuits dat geheel gericht is op alle Engelse merken, of het nu vergane glorie of moderne trots betreft. Het TT Circuit Assen organiseert op zondag 14 augustus 2011 een splinternieuw evenement voor liefhebbers van Engelse auto’s, zowel klassiekers, youngtimers als moderne. Great British is een initiatief van de ervaren evenementenorganisator 402 Automotive die tal van bekende festivals op zijn naam heeft staan, zoals het Nationaal Oldtimer Festival (dit jaar een fusie met het bekende GP Classic van de HARC), Viva Italia!, Porsche Scene Live en de American Sunday. Het evenement zal zich onderscheiden door een gevarieerd programma-aanbod op de baan en de paddocks. Er is ontzettend veel te zien en te doen: u ziet Engels racegeweld op het circuit en circuitliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Vrij Rijden.

Verder treft u tal van Engelse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. Standhouders bieden u accessoires (voor auto en lifestyle), onderdelen, verzekeringen en nog veel meer, zoals automobilia (boeken, folders en miniaturen). Er is een concours, Best of Great British, gesponsord door poetsmiddelenfabrikant Meguair’s, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met bekers in dit toekomstige prestigieuze concours, waarbij natuurlijk ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen.

Voor elck wat wils. Het baanprogramma biedt voor iedereen wat wils. Zo is er het onderdeel Vrij Rijden voor zowel de Sportklasse als de Toerklasse. In de Toerklasse kun je met passagier en zonder helm lekker het circuit verkennen en genieten van het bochtenwerk en de rijkunsten van je Engelse bolide. De sportklasse is bedoeld voor circuitfanaten die hun auto lekker de sporen willen geven. Daarnaast is Great British een evenement waar doorgewinterde circuitracers hun gang kunnen gaan. Raceklassementen boeken hier een training- en een racesessie, waarbij gestreden wordt in verschillende klassen.

Wat komt er zoal? Dit rijtje is niet compleet, maar geeft wel een goed beeld van de variatie van Engelse merken die u kunt aantreffen op Great British: Alvis, Aston Martin, Austin, BSA, Bentley, Bristol, Daimler, Invicta, Jaguar, Radical, Riley, Singer, Spartan, TVR, Jensen, Lagonda, Lomax, Lotus, McLaren, MG, Marcos, Mini, Morris, Morgan, Noble, Panther, Reliant, Rolls-Royce, Rover, Triumph, Vauxhall, Westfield en Wolseley.

Bent u in het bezit van een Engelse auto, dan mag u dit evenement niet missen. Er zijn verschillende mogelijkheden om gratis of tegen korting deel te nemen aan dit evenement. Autoclubs hebben in ieder geval een streepje voor, want clubleden mogen met hun auto gratis het evenement bezoeken.

Meer informatie: www.greatbritish.nl

terug naar voorpagina