• Archief
Oldtimerbussen Malta met pensioen

Oldtimerbussen Malta met pensioen

Als een restant van de Britse koloniale periode werd tot op heden het straatbeeld in Malta voor belangrijk deel bepaald door de kenmerkende geel-rode bussen. De Leyland, Ford en Bedford bussen van net na de Tweede Wereldoorlog waren net als de Amerikaanse oldtimers in Cuba altijd een goede toeritische atractie. Een ritje was goedkoop en de bussen waren altijd goed voor een paar bijzondere vakantiefoto’s.

Zoals zo aan zoveel dingen in het leven komt nu ook aan de oldtimerbussen een eind. Per 3 juli zijn de vijftig jaar oude bussen met pensioen gestuurd en vervangen door moderne exemplaren van de ook in Nederland bekende busonderneming Arriva. Arriva zet een splinternieuwe vloot Chinese bussen met airco en een flinke lagere CO2 uitstoot in. Als ze slim zijn in Malta belanden de oude bussen niet direct op de sloop. Bij OldtimerNieuws denken we dat de toeristenindustrie er best wel eens bij gebaat zou kunnen zijn als ze als cultuureel erfgoed gekoesterd worden en wellicht zo af en toe nog eens wat toeristen mogen vervoeren.

terug naar voorpagina