• Archief
Origineel Nederlands

Origineel Nederlands

Duizenden autos uit de periode 1946-1977 houden het in Nederland nog steeds vol. Vaak gerestaureerd, maar lang niet altijd. Over die autos gaat dit boek. Autos van gewone mensen, maar ook bolides van Prins Bernhard, Toon Hermans of Johan Cruijff. Bij de RDW is de registratiehistorie geverifieerd en dan blijkt dat er zeer trouwe eigenaren zijn, die de auto soms wel ruim veertig jaar in hun bezit hebben. Een willekeurige greep uit het rijdend museum leverde een prachtig boek op: 500 overlevers uit de periode 1946-1977 van zo’n honderd verschillende merken. Varierend van Abarth tot Wolseley. Met een korte beschrijving, wat nuttige gegevens en de dag van registratie (waar mogelijk). Een origineel Nederlands kenteken is bij de selectie het criterium geweest. Het jaar 1977 was het laatste jaar dat de blauwe kentekenplaat gebruikt werd en dat jaar markeert het eind van de periode.

Ton Lohman werkt al ruim twintig jaar voor het klassiekermaandblad Het Automobiel. Daarnaast zijn ruim tien Oldtimercatalogi van zijn hand verschenen. Dit standaardwerk is ook tweemaal in Groot-Brittannie uitgebracht door het toonaangevende blad Classic Sportscar. Ook voor buitenlandse automagazines is Ton zeer actief geweest, o.a. in Frankrijk en Duitsland. Andere autoboeken van dezelfde auteur zijn de reeksen Kies uw klassieker en Alle personenautos 1945-1985. Zelf rijdt hij al ruim dertig jaar klassieke autos; aanvankelijk dagelijks en tegenwoordig als hobby. De RijksDienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft aan Lohman het vertrouwen geschonken om ter ere van het 60-jarig jubileum van de landelijke kentekenregistratie in 2011 dit boek te publiceren.

Direct bestellen? Bestel hier rechtstreeks bij bol.com of ga naar de OldtimerBoekshop.

terug naar voorpagina