• Archief
Ferrari Testa Rossa wellicht duurste oldtimer ooit onder de hamer

Ferrari Testa Rossa wellicht duurste oldtimer ooit onder de hamer

De afgelopen jaren hebben we vele oldtimers voorbij zien komen tijdens veilingen en werd record na recordopbrengst gebroken. Een van de belangrijkste veilingen is de jaarlijkse Pebble Beach veiling. Op 20 augustus en 21 van dit jaar is het best mogelijk dat alle records uit het verleden opnieuw gebroken worden. Dan wordt namelijk in Pebble Beach tijdens de 2011 veiling een Ferrari Testa Rossa 250 uit 1957 ter veiling aangeboden. Zeg maar het origineel van het origineel. In 2009 bracht een andere Testa Rossa uit 1957 maar liefst 9 miljoen euro op. De hoogste opbrengst tot op heden. Maar de Testa Rossa in kwestie, nr. 0666 TR, heeft iets wat de andere Testa Rossa niet had, het is namelijk het eerste prototype. En in daarmee in wereld van auto verzamelaars meteen de meeste begeerde en daarmee de meest waardevolle van de serie. Tussen 1957 en 1961 werden in totaal 34 Testa Rossa’s gebouwd.

Hoewel de racehistorie van deze Testa Rossa niet erg glorieus genoemd mag worden, het finishte vaker niet dan wel, en hij een vrij ernstige crash in de Le Mans van 1958 kende heeft nr. 0666 wel een volledig gedocumenteerde historie en dat is wat telt in de oldtimerwereld van het grote geld. De auto is uitgerust met de originele 3-liter V-12 (een ander pluspunt) en wordt aangeboden met een extra motor (nog een pluspunt) en vele extra originele onderdelen. Bovendien werd deze Ferarri tijdens een 18-maanden durende restauratie volledig teruggebracht naar de originele 1958 North American Racing Team specs. Al met al is hier sprake van een in alle opzichte unieke auto. We zijn benieuwd wat de Ferrari in augustus op Pebble Beach gaat opbrengen.

terug naar voorpagina