• Archief
Einde klassieke Lada

Einde klassieke Lada

Na 41 jaar is dan nu eindelijk de klassieke Lada uit productie genomen. De Lada 2107, een direct afstammeling van de oorspronkelijke Lada, de 2101, loopt als laatste variant van de klassieke Lada niet langer van de lopende band van de IZH-fabriek. De klassieke Lada’s werden al jaren niet meer in Togliatti gebouwd, de bakermat van de Lada. De aloude Lada-modellen zijn in Rusland nog steeds populair, voor weinig geld kreeg je een auto die eenvoudig en voor weinig geld is te onderhouden. Deze eigenschappen maakte de dat deze Lada met name in de buitengebieden nog steeds populair is. Om de leemte in het gamma op te vullen komt er voor de Russische markt een vervanger, de Lada Granta. De Granta is een voorwielaangedreven basic auto die terugvalt op bestaande techniek van de nog steeds leverbare Samara en de nieuwste Priora en Kalina modellen. Overigens is de aloude techniek nog steeds leverbaar in de vorm van de vierwielaangedreven Niva die technisch is gebaseerd op de klassieke Lada.

Lees meer over de Lada in de Oldtimer Story

terug naar voorpagina